Skandal Kontroversi! Nurul Shuhada Dituduh Mempersendakan Agama!

Baru-baru ini, bekas isteri pelakon terkenal, Hafidz Roshdi, iaitu Nurul Shuhada, mendapat kritikan hebat daripada netizen atas dakwaan mempersendakan agama. Kontroversi timbul selepas beliau memuat naik video di Instagram yang memaparkan dirinya dalam trend ‘kalau bini kahwin 4’.

Walaupun mendapat kecaman, Shuhada dengan tegas menegaskan bahawa video tersebut bukanlah dengan niat mempersendakan agama. Menurutnya, video tersebut hanyalah sebahagian daripada promosi produk untuk sebuah jenama tertentu.

“Saya tiada niat nak mempermainkan atau mempersendakan agama. Video tersebut tidak mempunyai sebarang niat yang tidak baik pun. Ia sekadar konten sahaja,” jelas Shuhada ketika dihubungi oleh OhBulan!.

Bagaimanapun, tindakan Shuhada tidak lari daripada perhatian negatif ramai, dan beliau memohon maaf kepada mereka yang terasa dengan tindakannya. “Saya minta maaf kalau ada mana-mana pihak yang tersinggug. Saya percaya orang menegur saya kerana mereka sayang pada saya. Terima kasih semua,” katanya.

Kejadian ini mencetuskan perbincangan luas di media sosial, membawa kepada soalan sejauh mana konten boleh dianggap sebagai promosi produk atau sekadar memperkukuhkan trend sosial. Apakah tindakan Shuhada hanya sebagai strategi pemasaran atau sebaliknya, satu tanda pergaulan yang perlu dihormati?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*