Perjalanan Ke Tanah Suci: Angeline Tan dan Sabri Yunus Mula Umrah Setelah Tiga Bulan Berumah Tangga

Pasangan pelakon popular, Angeline Tan dan suaminya, Sabri Yunus, memulakan perjalanan ke Tanah Suci untuk menunaikan umrah pada Ahad lepas. Melalui perkongsian di Instagram, mereka tampak bersiap sedia di lapangan terbang, mengenakan jubah hitam dan bertudung labuh.

“Berangkat ke Tanah Suci pada pagi semalam. Doakan kami,” kata Angeline dalam hantaran terbarunya di platform sosial itu. Pasangan ini, yang sah menjadi suami isteri pada 14 Oktober lalu di Perlis, turut berkongsi pengalaman solat di Masjid Nabawi.

“Tadi solat di Masjid Nabawi, Madinah. Walaupun ramai orang, suasana sangat bersih dan tenang,” tulis Angeline. Rata-rata warganet turut mendoakan agar perjalanan umrah mereka dipermudahkan dan segala ibadah diterima di sisi Allah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angeline Tan (@angelinetanyy)

Sabri dan Angeline, yang mula berkenalan semasa menjayakan sitkom ‘Pi Mai Pi Mai Tang Tu’ pada 1992, kini memulakan babak baru dalam hidup berumah tangga. Sabri pernah berkahwin dengan Norraya Mohd Yusof dan dikurniakan tiga cahaya mata sebelum isterinya meninggal dunia pada Ogos 2007 akibat kanser.

Sementara itu, Angeline, yang turut pernah berumah tangga sebelum ini, membawa bersama dua anak hasil perkahwinan terdahulu ke dalam kehidupan perkahwinan baru ini. Pasangan ini mendapat sokongan daripada peminat dan warganet yang berharap kebahagiaan mereka berkekalan.

Perjalanan umrah ini menjadi satu pengalaman suci dan istimewa bagi pasangan ini, mengukuhkan ikatan cinta mereka dalam kerelaan melangkah ke arah keberkatan di bumi yang penuh makna ini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*