“Melodi Kejayaan: Jaclyn Victor Meraih Takhta Juara Gegar Vaganza 2023 dengan Penuh Megah!”

Gegar Vaganza Musim Kesepuluh mencapai puncaknya dengan kisah yang memukau, melibatkan lapan finalis terbaik yang berentap untuk meraih gelaran juara dan Piala Emas All Stars Gegar Vaganza. Dalam tema ‘Konsert Akhir’, kemeriahan terasa melalui persembahan solo, duet, dan battle, di mana finalis berusaha merebut hadiah RM200,000.

Sejarah dicipta dengan kehadiran finalis paling ramai sepanjang sejarah Gegar Vaganza, membentuk ‘lineup’ yang mengagumkan termasuk Siti Nordiana, Tomok (New Boyz), Hady Mirza (Singapura), Naqiu (Boboy), Jaclyn Victor, Nikki Palikat, Liza Hanim, dan Azharina Azhar.

Dibawah pimpinan maestro muzik Datuk Ramli MS, setiap peserta ditemani oleh 50 pemuzik orkestra, menciptakan pengalaman musik yang memukau. Konsert ini memang berskala besar dengan penyanyi ternama dari Malaysia dan Indonesia, termasuk Dato Jamal Abdillah, Datuk Ramli Sarip, Datuk Zainal Abidin, Ella, Aina Abdul, Dayang Nurfaizah, Cakra Khan, Ifan Seventeen, dan Armand Maulana sebagai penyanyi jemputan.

Penilaian tertinggi diberikan oleh juri terdiri dari Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang, dan Datuk Syafinaz Selamat. Pengacaraan yang penuh semangat oleh Nabil Ahmad dan Jihan Muse turut menyemarakkan acara.

Malam akhir yang gemilang berlangsung di Axiata Arena, Kuala Lumpur, menandakan penutupan Gegar Vaganza Musim Kesepuluh dengan kegemilangan. Tiket, yang bermula dari RM88 hingga RM688, memberikan peluang kepada peminat untuk menyaksikan kejayaan secara langsung.

Carta Kedudukan Dan Keputusan Markah Peserta Konsert Akhir Gegar Vaganza Musim 10 (GV10 / 2023) – Minggu 12 (Final)

Juara – Jaclyn Victor (When You Believe, Sandarkan Pada Kenangan, Kill This Love) – 80.10%

Tempat kedua / naib juara – Hady Mirza (Making Love Out of Nothing at All, Seandainya Masih Ada Cinta, Sorry Sorry) – 75.74%

Tempat ketiga – Nikki Palikat (Tragedi Buah Apel, Ikhlas Tapi Jauh, Sorry Sorry) – 73.18%

Tempat keempat – Liza Hanim (My Heart Will Go On, Terus Hidup, Kill This Love) – 72.34%

Tempat kelima – Naqiu (Nur Nilam Sari, Kekasih Bayangan, Sorry Sorry) – 72.18%

Tempat keenam – Tomok (Seberapa Pantas, Terbang, Kill This Love) – 71.46%

Tempat ketujuh – Azharina Azhar (Halo, Kamelia, Sorry Sorry) – 69.64%

Tempat kelapan – Siti Nordiana (Kisah Hati, Kemarin, Kill This Love) – 61.14%

Anugerah Bintang Paling Power Meow (Markah Tertinggi Dari Juri) – Jaclyn Victor

Bintang Cuckoo Paling Gempak (Undian Peminat) – Naqiu

Anugerah Gegaran Generasi Juara (Undian Peminat) – Siti Nordiana

Gegar Vaganza Musim Kesepuluh berjaya memberikan hiburan berkualiti dan memori yang tak terlupakan kepada penonton setia. Selamat kepada semua finalis yang telah menyumbangkan bakat luar biasa, menjadikan musim kesepuluh ini satu pengalaman yang amat berharga dalam dunia muzik tanah air.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*