Keamanan Penerbangan Terjejas? Kak KM Hilang Wang & Beg Mewah!

Usahawan kontroversi, Kak KM, terperangkap dalam kekecohan apabila wang tunai sebanyak RM10,000 dan tiga beg berjenama mewah bernilai RM16,000 hilang secara misteri semasa perjalanannya dari Jakarta, Indonesia ke Kuala Lumpur dua minggu lalu.

Kak KM mendedahkan bahawa kehilangan itu hanya disedari ketika mendarat di Kuala Lumpur dan mendapati kesan umpilan dan kemusnahan pada bagasinya. Beliau menyatakan, “Dalam luggage yang saya bawa itu ada wang tunai dan juga tiga lagi beg kecil jenama mewah. Semuanya lesap ketika dalam penerbangan.”

Kak KM kemudian membuat laporan polis pada 29 November lalu dan meminta rakaman CCTV syarikat penerbangan terbabit untuk menyiasat kejadian tersebut. Beliau turut menegaskan bahawa ia mungkin melibatkan kecuaian kakitangan syarikat penerbangan dan mengungkapkan kehairanan terhadap kemungkinan kejadian ini telah dirancang.

“Saya nak tahu bagaimana kejadian sebegitu boleh berlaku. Pelik sebab macam sudah dirancang,” katanya dengan nada keraguan.

Walaupun Kak KM percaya dengan syarikat penerbangan tersebut sebelum ini, beliau kini rasa perlu untuk mendedahkan kejadian ini dan menuntut ganti rugi, berpegang pada keyakinannya bahawa tindakan ini tidak sepatutnya diambil mudah.

“Saya duduk di barisan hadapan sedangkan beg berkenaan di simpan di barisan belakang. Sudah dua minggu kejadian berlaku dan mereka seolah-olah mahu lepas tangan. Kata mereka perkara begini sering berlaku tapi saya tidak akan berdiam sebab banyak duit yang hilang,” jelas Kak KM.

Kejadian ini menimbulkan soalan tentang keamanan dan pemeliharaan harta benda penumpang dalam penerbangan dan memerlukan tindakan penyiasatan serius dari pihak berkuasa yang berkaitan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*